Sveicināti. Šajā mājaslapa tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot mājas lapu, Jūs apliecināt, ka piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Elektroenerģijas taupīšana
IETEIKUMI SALDĒŠANAS IERĪČU ENERĢIJAS TAUPĪŠANAS JOMĀ
• Uzstādiet ierīci, kā precizēts norādījumu rokasgrāmatā.
• Neatveriet durtiņas biežāk, kā nepieciešams.
• Palaikam pārliecinieties, vai gaisa cirkulācija zem ierīces nav aizšķērsota.
• Ja blīve ir bojāta vai kāda iemesla dēļ nenodrošina nevainojamu blīvējumu, tā pēc iespējas drīzāk jānomaina.
• Uzglabājiet produktus cieši noslēgtos traukos vai atbilstošā iepakojumā.
• Pirms pārtikas produktu ievietošanas saldētavā ļaujiet tiem atdzist līdz istabas temperatūrai.
• Saldētos pārtikas produktus atlaidiniet ledusskapja nodalījumā.
• Tradicionālo saldētavu atkausējiet tad, kad uz saldējošajām virsmām ir izveidojusies aptuveni 3–5 milimetru bieza sarmas vai ledus kārta.
• Plauktu izkārtojumam nodalījumā noteikti jābūt vienotam un pārtikas produkti jāizvieto tā, lai ierīces iekšpusē gaiss varētu brīvi cirkulēt (ievērojiet ieteikto pārtikas produktu izvietojumu, kāds aprakstīts norādījumos).
• Ierīcēs ar ventilatoru neaizsprostojiet tā spraugas vai atveres.
• Ja ventilators vai jonizētājs nav nepieciešams, izslēdziet tos, tādējādi samazinot enerģijas patēriņu.